Kristoffer Triumf : - Jag kan inte köpa att livet tar slut!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara vänner!

Hoppas att ni alla mår jättebra och skapar er ett bra liv! För det är du som är regissören i ditt liv, glöm aldrig det. Jag var utan dator fyra dagar förra veckan så har legat lite efter. Nu har jag fått en ny dator som inte hänger sig och är seg så det är jättekul! :)

På sommaren brukar jag lyssna en hel del på poddar. Oftast då när jag sitter ute i min trädgård. Jag har mina favoritpoddar och en av dom heter VÄRVET! Jag blev lite nyfiken på Kristoffer Triumf, mannen bakom Värvet så jag kontaktade honom. Han ville gärna vara med som gäst i min blogg och jag blev mycket glad för det så jag och ni andra får lära känna honom lite mer. I sin podd ger han intervju med kändisar vilket jag också gör en hel del i min blogg så vi har den saken gemensamt. :)

Per Kristoffer Triumf är född 1 mars 1974 och är programledare, komiker, redaktör och tidigare copywriter. Han bor i Vällingby. Han arbetade som skribent på Nöjesguiden mellan 1994 – 1998. Hans podcast Värvet är en av Sveriges mest nedladdade podcasts. 2013 nominerades Kristoffer Triumf till Stora journalistpriset i ”Årets förnyare” för just sitt arbete med Värvet.

När han och hans fd fru Malin köpte radhuset i Vällingby hade de ingen aning om att ateljén ingick i köpet. Nu köar kändisarna till huset för att få vara med i hans podd. 243 avsnitt finns idag att välja att lyssna på Värvet så det är en del. Och det finns alla möjliga olika kategorier av kändisar. Avsnitten ligger mellan 1 tim och 1,5 timme. Själv lyssnade jag senast på avsnitt 241 med Sanna Lundell. Mycket bra.

Jag tycker att hans podd är bra för att han inte avbryter när personerna pratar. Han ger dom sin tid. Han är lugn och skapar förtroende. Det blir mer som ett samtal än en intervju. Han lyssnar in personerna, visar intresse. Om jag ska säga en sak som han borde förbättra så är det att ställa följdfrågor. Det kan han bli bättre på. :)

Dags att presentera min gäst: KRISTOFFER TRIUMF!

- Du har blivit väldigt framgångsrik så var har du för tips att nå framgång? Undrar jag nyfiket.

- VÅGA! Vet inte om det är en svensk grej, eller kanske en medelklassdito, men jag tycker att det verkar som om de flesta som tar sig en plats på scen eller i media eller som entreprenör till slut vinner en publik, kunder, eller vad det nu kan vara. Jag hade massor av dubier kring att börja podda, men när jag väl gjorde det förstod jag inte varför jag hade hållit på och koketterat om att jag hellre ville vara i bakgrunden än att programleda. Jag trodde säkert själv på det också, vilket nästan gör det än värre.

- Tror du på Gud? Tror du på ett liv efter döden?

- Jag är agnostiker men också korkad – alltså; jag har svårt att förstå att världen skulle kunna vara så vacker (och i många fall ful) och komplex och färgstark om ingen hade varit med och styrt på något sätt. På samma sätt kan jag inte föreställa mig intrigeten, så jag kan väl säga att även om jag nånstans förstår att livet tar slut vid döden så kan jag inte riktigt köpa det.

- Om du hade fått leva om ditt liv som du hittills levt, hade du gjort någonting annorlunda och i så fall vad? frågar jag vidare.

- Säkert massor. Jag hade till exempel inte låtit pengar och trygghet styra mina karriärsval, som jag trots allt gjorde i ungefär tio år av mitt liv.

- Vilka två saker är du mest rädd för?

- Att det ska hända min son något och möss, svarar Kristoffer.

Möss som är så söta… ja ja… själv tycker jag råttor är lite läskigare. :)

Kristoffer har inte alltid haft det så lätt i livet. Han har haft missbruksproblem men är nykter sedan 2004. Under en tioårsperiod levde han med något slags missbruk av alkohol och narkotika. Han har haft och har problem med sin rastlöshet som påverkar hans liv på ett osunt sätt. Kristoffer säger att det var hans son Loves ankomst som innebär en riktig pånyttfödelse!

- Vad har du för relation till alkohol idag? frågar jag.

- Jag ser folk dricka av det ibland, och någon gång använder jag det i min matlagning. That’s it typ.

- Berätta något som vi inte vet om dig! :)

- Jag har kunnat spela tvärflöjt hjälpligt, men efter en olycka i tonåren tappade jag nittio procent av känseln i lillfingret så det funkar inget vidare längre.

- Du driver en av Sveriges mest nedladdade podcasts. Hur kom namnet Värvet till?

- Jag och min kompis Jacob Åström spånade över mail, tror jag. Han gillade namnet, jag tyckte det var sådär, men av nån jävla anledning gick han vinnande ur striden.

- Vad gjorde du innan Värvet? undrar jag.

- Massor! Jobbade med tv, reklam, blev pappa, skrev artiklar, blandade drinkar, körde bil, andades, reste, pratade med människor, mailade, åt, sov… Listan kan göras otroligt lång så jag håller där.

- När kommer Värvet Volym 2 ut som bok? Har Volym 1 sålts bra? (jag har den själv hemma :)

- Förmodligen aldrig. Vi har sagt att vi ska göra volym 2 när den första betalat sig själv, men det ser väldigt mörkt ut.

- Vilka är dina önskegäster i podden?

- Kronprinsessan vore fint att få träffa. Skarsgårdarna…..

- Upplever du en skillnad mellan att intervjua killar och tjejer?

- Det är nog lättare för lyssnarna att avgöra, jag tänker inte så - i alla fall inte medvetet.

- Din gäst Dominika Peczynski reagerade starkt när du sa fel på hennes ålder med ett år. Upplevde du det jobbigt? Har du åldersnoja?

- Nja, inte särskilt. Det är klart att jag inte älskar alla aspekter av att åldras, men noja är mycket sagt.

- Föredrar du att ha gäster som i stort sett spinner på själva hela poddtiden ex Helena Bergström (hon var bra förresten) eller dom där du får prata mera?

- Jag tycker om när personen framträder, det är liksom det viktigaste. Om det är en självgående person så säger det något om hen, och om jag får jobba mer så säger det något annat. Men det är fascinerande med människor som man kan peka i vilken riktning som helst och få ett intressant svar, som med Noel Gallagher till exempel.

- Vad är ditt mål med varje podd-intervju? frågar jag vidare.

- Att möta en person. Att se och höra gästen. Och oftast lär jag mig något om mig själv på vägen, vilket kanske på något sätt är det egentliga målet.

Kristoffer berättar att han har jättemånga visioner med Värvet. Bland annat vill han sjösätta en liveversion där han intervjuar inför publik. Om någon vill ge honom jobb med detta så är ni välkomna att kontakta honom. :) Visionen är uppnådd men han utvecklar den gärna.

- Vilka sponsorer har du som ger dig en månadsinkomst?

- Det är olika sponsorer under olika perioder, svarar Kristoffer.

- Umgås du med dina gäster privat?

- I vissa fall, ja!

- Har du känt i någon intervju, samtal att du velat avsluta för personen var besvärlig? I så fall vem?

- Nej det har jag inte faktiskt.

- Vågar du ställa obekväma frågor? Eller undviker du det?

- Jag är ingen skjutjärnsjournalist. Men ibland kan det vara svettigt, kanske? Svårt för mig att avgöra. Det där ligger nog mycket i lyssnarens öra också.

- Följer du en mall eller kommer du på frågor under samtalets gång? undrar jag.

- Jag gör både och.

- Berätta hur din uppväxt har präglat dig som vuxen?

- Svårt att säga. Jag är ju samma person någonstans. Men det är klart att vissa sidor av mig säkert är skapade av tidiga upplevelser. Som bekräftelsebehovet. Jag har ett stort bekräftelsebehov!

- Har du slutat helt med anti depressiv medicin?

- Nej det har jag inte.

- Det står mycket på nätet om din rastlöshet. Tränar du något? frågar jag.

- Japp! Tre gånger i veckan med min fina Alex Larsson.

- Vad gör du om 5 år? Om 10 år?

- Jag vet inte. Mår bra förhoppningsvis. Och gör något roligt och meningsfullt på dagarna även då, svarar Kristoffer.

Jag hoppas det går bra i fortsättningen också för Värvet så jag även nästa sommar kan sitta ute i min trädgård och få lyssna på honom. :)

Jag avslutar detta inlägg med två fina citat:

”Kom ihåg att så länge du andas är det aldrig för sent för en nystart i livet!”

”Verklig lycka är inte att få allt man vill ha. Det är att få dela med sig av det man har till de man älskar!”

SKÖT OM ER MINA VÄNNER!

MÅNGA KRAMAR FRÅN ER SARA. :)
Johan Holmsäter: - Det finns alltid potential !

Allmänt / Permalink / 0
Hej alla underbara! :)

Jag tänkte hinna med ett blogginlägg till innan jag lämnar ifrån mig datorn. Ska få hjälp att överföra till en ny dator då denna bara hänger sig och är långsam. Längtar efter en ny.

Jag har varit gympaledare i ca 20 år av mitt liv. Även jobbat som spinningledare ungefär lika länge, men slutade som ledare i december förra året. Jag är utbildad gympaledare via Korpen, men har gått mycket på Friskis & Svettis för att få inspiration till mina egna pass. Deras nyårsgympa har varit en tradition att gå på, så roligt.

När jag hade mitt företag och jobbade med hälsa så ledde jag som mest 18 spinning- och gympa pass i veckan, då var jag vältränad. 
Var så roligt att leda på olika företag och föreningar mm.

Mitt gympapass kallade jag för medel-puls och i passet hade jag tre låtar där vi jobbade med gummiband, var mycket populärt. På somrarna ledde jag utegympa och det var en härlig känsla att ha nästan hundra personer omkring sig på gräsmattan. Jag hade alltid kondition först en halvtimme och sedan styrka en halvtimme. Körde tufft, inget lugnt pass, och fick mina fans som gillade mig.

Området som jag bott i sedan 22 år tillbaka består av åtta villor och när jag var aktiv gympaledare var tre av mina grannar gympaledare på Friskis. Jag fick en stor inblick i föreningen och åkte med mina grannar på många pass.

När mina barn var små fick dom följa med och sitta på en bänk och titta på. Det har nog delvis gjort att jag idag har tre vuxna barn som tränar och är mycket aktiva. Dom är uppvuxna med att se sin mamma aktiv och träna.

Det rådet vill jag ge till alla föräldrar! Låt inte träningen utebli för att du har små barn. Dom tar efter dig. Sitter du i soffan och äter chips och inte är aktiv så får du barn som blir så. Var en bra förebild för dina barn! Jag har tänkt när jag har haft mina spinningpass, att pensionärerna har bättre kondition än 20-åringarna i snitt. Det är skrämmande. Pensionärer idag har mycket bra kondition.

För mig kändes det därför naturligt att fråga Johan Holmsäter om han ville vara gäst i min blogg och han sa ja till min glädje. Han är en liten guru för mig kan man säga. 

Johan Holmsäter är grundare av Friskis & Svettis, som idag är Sveriges största idrottsförening. Hans tanke var att skapa en brygga mellan friskvård och sjukvård där människor av egen kraft skulle nå ökat välbefinnande och bättre hälsa. Idag är han entreprenör med fokus på företagshälsovård, rehab och friskvård. Han har varit krönikör i Dagens Industri och tidningen Chef och har skrivit flera böcker.

Han drog igång verksamheten 1978 och han tycker att det var fantastiskt att vara med och bygga upp föreningen. Jag tycker att han kan vara jätte stolt över det han har presterat.

Johan Holmsäter låg i många år i juridisk tvist med Friskis & Svettis, men partnerna har förlikats och Johan deltar flera gånger i veckan på deras lunchgympa. Han lämnade F & S 1985. Om ni undrar om namnet så var ”Friskis” förebyggande friskvård, ”Svettis” var själva gympan och ”&” var bryggan som löpte däremellan.

Johan Holmsäter är född 27 oktober 1947. Under 10 år av sin uppväxt bodde han omväxlande med den ena av sina föräldrar och periodvis på barnhem och institutioner.

- Har man en ryggsäck med sig så påverkar det senare skeenden i livet, säger Johan när vi pratar om det.

För att få lite färsk info så tog jag kontakt med Janna Schibbye som är kommunikationschef på Friskis & Svettis. Jag ville bl a få veta hur många medlemmar föreningen har idag.

- I dagsläget har vi 538 911 medlemmar och har en bra relation till vår grundare Johan Holmsäter. Vårt mål är att få så många som möjligt att träna och uppleva rörelseglädje. Vi jobbar hela tiden aktivt med att utveckla vårt träningserbjudande för att kunna vara Sveriges största idrottsförening även i framtiden! berättar Janna.

Johan berättar att han har tre barn och bor i Mariefred och han tycker det var roligt att få vara sommarpratare detta år. Ni kanske lyssnade på hans program den 25 juli.

- Vad var svårast i utvecklande av Friskis & Svettis? frågar jag.

- Oj! Det går inte att svara på. Så länge entusiasmen finns tillsammans med engagemanget i rätt organisation så går det mesta att lyckas, svarar Johan.

- Varför låg du i tvist i många år med Friskis & Svettis?

- De stal min upphovsrätt och hedrade inte sitt avtal, men det nu passé.

- Varför blev du tvungen att lämna Friskis 1985?

- Makthungriga människor ville se en organisation som plattform för dem själva och vågade inte se utmaningarna i vitögat. De värnade ett alternativ som inte var skapt och kunde säkra utveckling. Finns massor att säga, svarar Johan.

- Vilka pass tyckte du var roligast att leda på F & S? undrar jag nyfiket.

- Jag gillade intensivpass med mycket varierad musik, allt från afrikansk, svensk, klassisk, jazz, grekisk till arabisk etc.

- Vad har du för relation till alkohol?

- Jag tar då och då ett glas vin eller en öl eller två.

- Vad är meningen med livet för dig? frågar jag vidare.

- Att se min nära omgivning växa och utvecklas utan egenvinning för egen del samt att få vara engagerad i meningsfulla aktiviteter, som stimulerar min nyfikenhet och som jag känner glädje av.

- Har du nått din fulla potential?

- Det kommer ingen av oss att nå –det finns alltid potential!

- I Ledarskapspodden tar ni upp hälsa på arbetsplatsen. Vilka 3 åtgärder tycker du borde göras på alla arbetsplatser för friskare personal?

- Ett hälsoorienerat ledarskap! En hållbarhets- och hälsopolicy som byggts underifrån och upp och inte tvärtom. Samt en ekonomisk avsättning som säkerställer policyn.

- Tips för att leva livet fullt ut?

- Hälsa är att i sann mening, nyfikenhet och glädje, vara uppfylld av sina livsuppgifter, med andra ord Keep Going –For ever! 

- Ångrar du något i ditt liv?

- Mina studieår… ???

- Är du rädd för döden? Tror du på gud? undrar jag.

- Nej, jag är inte rädd för döden. Jag är existentiellt innerlig, kanske andlig, inte bara som alla andra sinnlig dvs ytlig.

- Din favoriträtt och dryck?

- Mat är ett njutningsmedel, ett umgängesmedel och stärkande medel. Inte ett bantningsmedel mm. Det hänger på sammanhang, svarar Johan.

Vi pratar lite om böckerna som han håller på att slutföra, är flera olika. Dom är manusklara och skall formges. Jag tackar Johan för hans medverkan i min blogg och önskar honom lycka till med sitt företag Liv & Lust.

Till detta blogginlägg känns det självklart att avsluta med Edward Stanley´s välkända citat:

” DE SOM TROR ATT DE INTE HAR TID MED FYSISK AKTIVITET, MÅSTE FÖRR ELLER SENARE AVSÄTTA TID FÖR SJUKDOM! ”

Sköt om er mina vänner!

Många kramar från er Sara. :)
Exklusiv intervju med Yvonne Ryding!

Allmänt / Permalink / 2
Hej mina underbara fina vänner!

Jag hoppas ni alla mår jättebra! Jag har varit förkyld en vecka och haft hög feber därför detta inlägg lite senare än vad jag hade tänkt. Fått veta idag att jag har en ordentlig nervskada i vänstra armbågen och inväntar nästa steg nu, så ska vila handen. Blir mest att jag bara skriver med högra handen och det tar lite tid. Jag vill skriva! :)Allt går över, (löser sig) men en del saker tar lite längre tid som det heter. Kan inte skriva så ofta som jag vill, men får ta igen det längre fram.

Jag har idag som gäst i min blogg en kvinna som är född samma år som mig dvs 1962. Hon är född 14 december och jag i oktober så ingen av oss har hunnit bli 54 år ännu. Strax utanför Eskilstuna är hon uppvuxen och där utbildade hon sig till undersköterska i början på 80-talet.

Jag minns det, kanske ni också, att år 1983 blev hon vald till Sveriges Lucia i en tävling som tidningen Året Runt arrangerade. I och med denna vinst fick hon prova på modellyrket. Ödet ville något annat sen än att hon skulle bli barnmorska eller narkossköterska. 1988-1999 var hon gift med Kjell Bergqvist. Paret har två döttrar ihop och det var en jobbig tid när dom skildes.

FÅR JAG PRESENTERA FD MISS UNIVERSUM :
YVONNE RYDING!

Visst vann hon Miss Universum men jag tycker att hon bara blir vackrare med åren! Håller ni inte med? :)

Jag bad Yvonne berätta hur hennes familj ser ut……

- Jag är Sambo med Mikael, han har två vuxna barn, Maria och Mathias. Jag själv har två döttrar Sandra och Natalie. Vi har en Westi ( terrier) Flisan 14 år. Jag är ägare och grundare, VD, svarar Yvonne.

En av Yvonnes stora drömmar har varit att skapa en egen svensktillverkad hudvårdsserie och den drömmer är förverkligad, serien heter YR Hudvård och försäljningen går mycket bra.

- När började du med din egen hudvårdsserie? Var kan man köpa den? undrar jag.

- Jag började med hudvårdsserien för 20 år sedan. ICA Maxi, Lindex, Apotek Hjärtat, webbshoppar etc.

- Vad anser du om skönhetsingrepp? frågar jag.

- På ett sätt så hjälper dom många människor med vanprydda ärr, eller rena skador på olika sätt. Där tycke jag dom är ytterst viktiga. Men annars kan jag tycka att det är något man kan ifråga sätta, ganska ordentligt. Framför allt när det gäller unga människor, läppförstoringar, bröst etc.

- Du vann Miss Universum 1984. Hur kändes det? Hade du ett förhållande då?

- Ja jag var i förhållande, och givetvis en otrolig upplevelse, som har berikat mitt liv fantastiskt!

- Hur mycket tjänade du som fotomodell? undrar jag nyfiket.

- Det kommer jag faktiskt inte ihåg, det var så länge sedan. Under den tiden jobbade jag även med annat parallellt.

- Anmälde du dig själv till tävlingen?

- Nej, det var min mormor!

- Vad hände efter att du vann? Fick många jobb?

- Jag var kontrakterad under 1 år, där jag jobbade bara för Miss Universe inc. Och flög över hela världen och gjorde massa olika saker.

- Hade du några förhållningsregler från agenturen om typ vikt, diet, hur håret skulle vara, utseendet… eller fick du sköta det som du vill?

- Om du syftar på modell agenturen, så var det inget snack om det. Jag höll måtten. :)

- Hur mycket tid lägger du idag ner på ditt utseende? Vad gör du då?

- Väldigt lite tid på mig själv och mitt utseende. Det jag kan göra någon gång ibland är att jag lägger ansiktsmask. Men givetvis är jag väldigt noga både morgon och kväll i mina rutiner. Rengöring + fuktbevarande produkter och ansiktskrämer.

- Gillar du allt på din kropp? Missnöjd med någon del ?

- Nej jag gillar inte allt på min kropp, jag tror alla har något som man hänger upp sig på. Men idag när man är äldre, så har man ett annat förhållningssätt till det hela. Det är inte livsviktigt, utan det som är viktigt är att man är frisk!

Så sant så. Som ordspråket heter: Den friske har många önskningar, den sjuke bara en. Att få vara frisk, ha hälsan och må bra är det viktigaste!

- Tränar du Yvonne? I så fall vad?

- Jag tränar mer eller mindre nästan jämnt. På vintern åker jag mycket längdskidor, på sommaren ute i naturen mycket och går, eller springer.

- Vem är din favoritmodell? frågar jag vidare.

- Oj,, jaa du det vet jag inte riktigt, men för att säga någon så tycker jag Iman.

För er som inte hört talas om Iman (det hade inte jag heller) så är Iman Abdulmajid, mer känd som endast Iman, född 25 juli 1955 i Mogadishu, är en somalisk-amerikansk, tidigare supermodell. Så står det på Wikipedia. :)

- Har du någonsin gått på diet?

- Det har hänt, fast det är länge sedan, svarar Yvonne.

- Vad gör du om 10 år?

- Oj, har ingen aning,,,, Jag hoppas att jag är frisk, och jobbar i lagom format så jag hinner njuta av livet.

- Hur har din sommar varit och hur ser resten av året ut?

- Min sommar har bestått i mycket jobb. Till hösten blir det nog en hel del resande.

Vill ni titta på hennes hudvårdsserie YR eller komma i kontakt med Yvonne så är hennes hemsida: www.yvonneryding.com

Kom ihåg min vänner:

” Livet - det är inte de dagar som gått utan de dagar man minns! ”

” Börja redan NU att göra något åt det du INTE vill ångra på ålderns höst! ”

Sköt om er tills vi hörs nästa gång!
Kramar från er SARA.


Till top